INcommunicatie

 

 

 

 

 

INcommunicatie

 

 

 

Never waste a good crisis!

Never waste a good crisis!

A Nepali case just as you know them in your country.
 
Nepal, land full of energy and drive. With its beautiful nature, the majestic mountains and the numerous hikers and climbers. My backpack is similar to theirs but inside mostly filled with training materials, pens, post-its, folding sheets, rope, tape and a lot of Dutch waffles. On the way to one of the cooperatives supported by Agriterra, for an HR assignment .

Lees meer

Blend in Talent

Een nieuwe term, blended workforce.
Volgens Forbes (2017), zullen er meer en meer bedrijven over gaan tot het bouwen van een zogenaamde “blended workforce” in 2017.

Lees meer

Denken, leren en veranderen: mag het ook eens makkelijk gaan?

Herken je dat? Soms loop je tegen iets aan van jezelf waar je eerst eens rustig naar moet luisteren en kijken. Luisteren en kijken naar jezelf, als het spreekwoordelijke ‘mannetje op de kast’ die daarna op je schouder springt en in je oor fluistert: ‘toe nou eens even.. wat gebeurt er nu eigenlijk?’

Lees meer

Duurzaam Veranderen? Werk aan de Winkel!

De kranten staan er regelmatig vol van, mislukte en uit de hand gelopen IT projecten bij de overheid. Bakken met geld worden besteed aan veranderingen in het IT landschap. Duur, duurder, duurst, maar uiteindelijk blijken de systemen niet dat te bieden waar ze voor bedoeld zijn.

Lees meer

Nieuw organiseren: waar wil jij naar toe?

Nieuw organiseren...................het is een ‘hot’ item, het zodanig inrichten van je organisatie dat je eigenaarschap en verantwoordelijkheid weer maximaal teruglegt bij de mensen in de organisatie die weten waar het in het werk om draait.

Lees meer

Weerstand tegen verandering is zelden irrationeel

Verandering is onze huidige wereld een constante. De technologie, de veranderende omstandigheden dagen ons uit ons steeds weer aan te passen. Eigenlijk zijn we als mens helemaal niet tegen verandering. Kijk eens rond en ook naar je eigen leven dan zie je dat je als mens best houdt van verandering.

Lees meer

Leren fietsen; metafoor voor verandering

Heerlijk! Onze zoon heeft de leeftijd om te leren fietsen. Een belangrijke stap, die zijn wereld en leefruimte gaat vergroten. In deze blog vertel ik over de manier waarop we onze aanpak om kinderen te leren fietsen ook kunnen inzetten bij verandering in bedrijven.

Lees meer

De keuze binnen organisaties: het beste elftal of de beste speler?

Met warme gedachten denkt iedereen aan de ons recent ontvallen heroïsche nummer 14, Johan Cruijff. Dat roept de vraag weer op: ga je nu voor het beste team of het beste individu? We spreken zo makkelijk van teams, in de praktijk sturen we in veel organisaties echter nog op de individuen. Inzetten van teamsturing is een keuze en betekent ook een andere manier van leidinggeven en werken aan volwassenheid van het collectief.

Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling: luisteren als cadeau

De kracht van luisteren wordt onderschat. Oprecht luisteren is een ongekend belangrijk instrument. In de trainingen die ik geef over ontvangen en geven van feedback oefenen we er geregeld mee. Hoe belangrijk is de juiste boodschap en hoe belangrijk is te horen of deze goed is ontvangen? Met goed ontvangen bedoel ik hoe de boodschap is ontvangen.

Lees meer

Duurzaam Veranderen? Werk aan de Winkel!

Hoe vaak gebeurt het niet, dat een ingezette verandering een stille dood sterft. Je maakt geen schijn van kans als je niet werkt aan wat jouw organisatie eigenlijk stuurt. Mooi dat je jouw visie en missie hebt neergezet. Fraai dat je al de strategie hebt uitgewerkt om de plannen te realiseren en een nieuw systeem hebt gekozen.

Lees meer

  • 1
  • 2