Werving en selectie

Wij vinden voor u in ons netwerk of daarbuiten voor uw bedrijf hoog-gekwalificeerde professionals die onderschrijven dat hoe zij werken en waarvoor zij werken verschil maakt. Een juiste match van feminiene en masculiene waarden is vanuit ons netwerk natuurlijk. Zij zullen op basis van kennis en ervaring en eigenheid een belangrijke bijdrage leveren als adviseur en sparringpartner van de bestuurder(s) en met een open en kritische houding de verantwoordelijkheid van de professionele toezichthouder invullen.

MOVinC Werving en selectie Margreet OostenbrinkMOVINC begeleidt het selectieproces en zorgt met u voor een invulling van de positie die het team professioneel en in karakter versterkt. Wij werken vanuit het kennen van de organisatie en het teamprofiel en de benodigde aanvulling om te komen tot de juiste mix. Voor de match verkennen wij ook het team en de kandidaten aan de hand van een Board Q-assessment.

Hoe werken wij?
Search is per definitie maatwerk. Ook hier gaat het om een juiste mapping en matching. MOVINC weet als geen ander dat de kracht van het individu en de complementariteit van het team het success bepalen voor de opdrachtgever en de kandidaat. Hierbij zoeken we met u en de kandidaten naar transparantie en goede onderlinge communicatie om elkaar goed te verstaan.

  • Analyse en assesment - Wij verdiepen ons in u als opdrachtgever en uw organisatie om de cultuur, doelstellingen en functie-eisen te analyseren. Wij werken aan de hand van een samen met u op te stellen teamprofiel. Zo kunnen wij kandidaten een goed beeld geven van de aard, inhoud en context van de functie en het team en bieden wij een reflectie van uw organisatie.
  • Profieltekening - In samenspraak met u stellen wij naast het teamprofiel het individueel profiel samen. Dit profiel bevat een beschrijving van de organisatie, de positie en een karakterschets van de ideale kandidaat.
  • Search - Onze consultants kijken ook naar de markt en de concurrentie. Op basis hiervan en met de profieltekening benaderen wij geschikte kandidaten. Ook eventuele door u voorgestelde kandidaten beoordelen wij aan de hand van profiel en teamprofiel.
  • Shortlist - Geschikte kandidaten met belangstelling nodigen wij uit voor een bespreking van de functie. Wij bespreken met u als opdrachtgever een shortlist van kandidaten en maken een inschatting van de match op het teamprofiel. Samen bepalen wij wie worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Met deze kandidaten maken wij een specifiek Board Q-assessment rapport en matchen de kandidaten op het teamprofiel.
  • Selectie - In de periode dat u als opdrachtgever gesprekken voert met de kandidaten, zijn wij actief betrokken als sparringpartner en indien gewenst aanwezig bij de gesprekken.

Evaluatie - Na benoeming en aanstelling van de eindkandidaat, evalueren wij de procedure. De kandidaat die wordt aangesteld begeleiden wij in het eerste jaar na start in de functie door een 3tal executive dialogue sessies.